SrpskiСрпскиMagyar
2018.09.21. Péntek

 

 

 

Sistem48


SPONZORI

APV

KLER

Bethlen Gábor Alap


RMHZ

NSZ


facebook

Kishegyes Község
Facebook oldala

prezentacija

Befektetési prezentáció
Kishegyes Község


uzkuapv

pannonreg

rfapv

dobrauprava

uzmiracun

baner

Aktualitások

2018.09.11.

A mezőgazdasági földterületről szóló törvény 64. szakaszának 3. bekezdése (SZK Hivatalos Közlönye, 62/06, 69/08-egyéb törvény, 41/09, 112/15 és 80/17 szám), az állami földek bérbeadásának és használatra adásának feltételeiről és eljárásáról szóló szabályzat (SZK Hivatalos Közlönye, 16/2017 és 111/2017 sz.) és az állami földek bérbeadását lefolytató illetékes szerv meghatározásáról szóló határozat 2. szakasza (Kishegyes Község Hivatalos Lapja, 7/2006 szám) alapján, Kishegyes község elnöke 2018. szeptember 11-én meghozta a

H A T Á R O Z A T O T
KISHEGYES KÖZSÉGBEN TALÁLHATÓ ÁLLAMI FÖLDEK BÉRBEADÁSÁRA ÉS HASZNÁLATRA ADÁSÁRA SZOLGÁLÓ NYILVÁNOS HIRDETÉS KIÍRÁSÁRÓL

és kihirdeti a

H I R D E T M É N Y T
KISHEGYES KÖZSÉGBEN TALÁLHATÓ ÁLLAMI FÖLDEK BÉRBEADÁSÁRA ÉS HASZNÁLATRA ADÁSÁRA SZOLGÁLÓ NYILVÁNOS ÁRVERÉSÉRE2018.09.10.

Katonaorvos falunkban cimű akció már tiz éve tart, amely keretein belül katonaorvosok járják a falvakat, ahol a lakosság egeszségi állapotáról gondoskodnak.

Vizsgálatokat végeznek, vérnyomást és vércukorszintet mérnek, betegeket látogatnak...

Bácsfeketehegyen és Szeghegyen- mert ezekben a falvakban csak délelőtt van orvosi ellátás-
2o18. szeptember 19-én jelentkezhetnek a katonaorvosnál.

Bácsfeketehegyen a Tűzoltóotthonban 9:00 - 11:3o között.

Szeghegyen az Egészsgházban-a fogorvosi rendelő mellett, 11:3o és 14:00 óra között.
2018.08.31.

Péntek délután három tehetséges fiatal sportolót fogadtak a kishegyesi önkormányzat képviselői, név szerint Szűgyi István, a községi képviselő-testület elnöke, Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott segédje és Sándor István, a községi tanács civil szervezetekkel megbízott tagja. A sportolók közül kettő, Világos Adrianna és Zorad Vanja gerelyhajításban értek el országos eredményeket, Gál József pedig karatéban. Gál egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott jelen lenni, ezért nővére, Gál Lídia képviselte.

A három kishegyesi élsportoló mindössze 14–15 éves, de már világcsúcsokat döntöttek és Európa-bajnoksági érmek vannak mögöttük, mondta el lapunknak Szűgyi István.

– Mindhárom fiatal sportoló karrierjét már évek óta figyelemmel kísérjük. Az önkormányzat úgy gondolta, hogy élsportolóinkat legalább éves szinten egyszer meghívjuk egy üdítőre, és megköszönjük teljesítményüket. Mivel pályaválasztás előtt álló fiatalokról van szó, ezért elbeszélgettünk velük, hogy merre folytatják tanulmányaikat. Egy-egy szerény ajándékkal is megleptük sportolóinkat, ugyanis előzőleg megkérdeztük tőlük, hogy milyen sporteszközre lenne szükségük. A két gerelyhajító hölgynek speciális tornacipőt vásároltunk, amiben edzeni és versenyezni egyaránt tudnak. A fiatal karatebajnokunk szintén sportcipőt kapott. Ezek szerény ajándékok, de merem remélni, hogy ezzel is segítjük őket, hogy még jobb eredményt tudjanak elérni – fogalmazott a képviselő-testület elnöke.

A fiatal sportolók valóban igen szép eredményeket értek el eddigi pályafutásuk alatt. Világos Adrianna vortex dobással kezdte karrierjét négy évvel ezelőtt. Ezt követte a gerelyhajítás, amiben már első évben országos szinten harmadik lett. Két éve lett országos bajnok a korosztályában, tavaly pedig korosztály-világcsúcsot döntött. Ezen az eredményen azóta kétszer javított, és az idei világranglistán harmadik a 18 évesek korosztályában, noha még csak 14 éves. Zorad Vanja három éve foglalkozik gerelyhajítással, és ő is részt vett országos szintű bajnokságokon. Az országos bajnokságon második lett, a téli dobón harmadik, a tavaszi versenyen pedig második. Gál József 6 éve karatézik és jelenleg barna öves. 2015-ben részt vett a világbajnokságon, és bekerült a legjobb 8 közé. Ezután áttért a karate harcversenyekre, és 2017-ben az Európa-bajnokságon a 9. lett, az előző szezonban pedig a harmadik helyezést szerezte meg a Szerbiai-kupán. Ugyancsak ebben a szezonban Vajdaság bajnoka lett, a Szerbiai bajnokságon pedig ezüstérmes.

Forrás: magyarszo.rsArchívum >>>