SrpskiСрпскиMagyar
25.06.2017. Недеља

 

 

Sistem 48

СПОНЗОРИ

Autonomna Pokrajina Vojvodine
Kancelarija za Lokalni Ekonomski Razvoj
Bethlen Gábor Alap

 

РХМЗ-Републички хидорметеоролошки завод Србије

 

 

Фејсбук Презентација
Општине Мали Иђош

 

Инвестициона презентација
Општина Мали Иђош

uzkuapv

pannonreg

dobrauprava

uzmiracun

baner


16.06.2017.

Поштовани,

Локална самоуправа позива привреднике из општине Мали Иђош на састанак са делегацијом Монтенегро Бизнис Алијанса (МБА).

Делегација Монтенегро Бизнис Алијансе (МБА), пословна бизнис асоцијација из Подгорице, која планира да повеже привреднике Црне Горе и Војводине, боравиће у Општини Мали Иђош, те ће се представити на састанку.

Намера састанка је да се повежу привредници из Црне Горе, чланови МБА, са привредницима из Малог Иђоша.

Састанак ће се одржати 21.06.2017 године са почетком у 13 часова у згради Општине Мали Иђош, Главна 32, Мали Иђош (канцеларија број 3).

Добро дошли.13.06.2017.

У недељу у Фекетићу свечано је откривена плоча на улазу на стадион ФК "Јадран".

Стадион је понео име "Драган Мирановић - Сија", великог фудбалског тренера из Фекетића, док је школа фудбала понела име "Таско - Дука", по Милораду Тадићу Таску и Душку Мирановићу Дуки који су извели генерације фудбалера на овом терену.

Свечаном откривању плоче, поред домаћина са председником ФК "Јадран" Дејаном Прњатом, родбине и пријатеља Сије, Таска и Дуке, присуствовали су и Марко Лазић председник општине Мали Иђош, Атила Јухас секретар месне заједнице Фекетић, Ненад Николић потпредседник ФСВ, цделегације ФК Спартака и ФК Бачка из Суботице.

stadion stadion stadion08.06.2017.

Компанија "Gomselmash" http://eng.gomselmash.by је један од највећих произвођача пољопривредних машина и један од лидера на светском тржишту. Седиште компаније је у Белорусији, запошљава око 16.000 радника, има развијену дистрибутивну и техничку мрежу огранака широм света. Под брендом "PALESSE" производи и пласира на светско тржиште велики број модела и врсти пољопривредних машина и прикључака од којих би поменули комбајне "PALESSE GS812" и "PALESSE GS12".

Поменуте комбајне компанија "Gomselmash" жели да склапа у Фекетићу и даље дистрибуира широм наше земље. С тим у вези представници компаније "Gomselmash" су посетили општину Мали Иђош и разговарали са Марко Лазићем, председником општине Мали Иђош. У разговору са председником општине указали су на планове и жељу за отварањем фабрике у Фекетићу и у те сврхе куповину бивше машинске у Фекетићу.

На заједничком састанку председника општине Мали Иђош, представника компаније "Gomselmash" и пољопривредника из наше и суседних општина, који је организовао председник општине Мали Иђош, представљена је компанија "Gomselmash", њен производни програм и планови за улагања и отварање фабрике у Фекетићу.

gomselmash gomselmash gomselmash

gomselmash gomselmash gomselmash07.06.2017.

На завршном турниру државног првенства за девојчице рођене 2004. године и млађе, који је одржан у недељу, 21. маја у Фекетићу прво место освојио је ЖРК „Халас Јожеф“ из Аде, друго место припало је РК „Јадран“ из Фекетића, док се за треће место изборио ЖРК „Словен“ из Руме.

Највише голова у Супер лиги постигла је Адриана Вилагош (РК „Јадран“), а за најкориснију играчицу проглашена је Флора Ковач (ЖРК „Халас Јожеф“).

РК „Јадран“ се директно квалификовао за Државно првенство Србије за девојчице 2004 и млађе као другопласирани у војвођанској лиги.

На управо завршеном Првенству Србије за девојчице 2004 и млађе, које је одржано у Смедеревској Паланци 3. и 4. јуна, титулу првака Србије је понео ЖРК "Халас Јожеф" из Аде, док је четврто место припало РК „Јадран“ из Фекетића.

Честитамо РК „Јадран“ на постигнутим резултатима.

turnir turnir

turnir turnir turnirАрхива >>>